Когнитивните проблеми може да засегнат всекиго, независимо от възрастта. Може

...
 Когнитивните проблеми може да засегнат всекиго, независимо от възрастта. Може
Коментари Харесай

Три начина да поддържате мозъка си млад

 Когнитивните проблеми може да обиден всекиго, без значение от възрастта. Може да става дума за леки промени във опциите на паметта или пък съществени положения – Алцхаймер.

В момента в Съединени американски щати към 50 млн. души живеят с деменция, сочат данни на Световната здравна организация.

Някои форми на деменция, като болестта Алцфаймер, са прогресивни и за тях лек няма. Същевременно науката познава способи, по които можем да поддържаме мозъка си млад, без значение от възрастта. Започнете да вършиме мозъчни извършения още в този момент!

Накарайте сърцето си да бие
Тренировките са значими не просто за физическия тонус и здравето като цяло, те са потребни и за мозъка. Стремете се към 150 минути седмично умерени аеробни извършения.

Провокирайте мозъка си
Има доста способи да го предизвикате. Опитайте с нови контакти, учене на нов език, игра на скрабъл или пък се научете да готвите нова рецепта.Яжте рационално
Заредете менюто си с богати на антиоксиданти горски плодове, листни зеленчуци, риба, пълнозърнести храни. Намалете наситените и транс мазнините.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР